lindonghua.blogg.se

圣诞节快乐 - MERRY CHRISTMAS

Allmänt Permalink0
 
God jul från Shanghai!
 
Kvällen före den 24:e var jag iväg till Ikea efter mitt slutprov(!) i finance för att handla glögg, julmust, pepparkakor, lax mm, samt dukade bordet. Julgranen och vår juldekoration har ju suttit uppe sen vår "pre Christmas" i november, då Roberto flög hem till Mexiko, men ville fira julafton innan dess. Väl på julaftonsmorgon var jag tvungen att skriva klart en uppsats, handla den sista julklappen och sen ta moppen till uni för en Strategic Management lektion 15.30-16.30. Men, därefter kunde julaftonsfirandet börja. 
 
Jag lagade köttbullar, Isabella lax, Mauricio potatismos och José tortilla, så gjorde vi en stor sallad och bruschetta till det. :-) Till efterrätt hade jag och Mauricio beställt en specialgjord jordgubbstårta (det är jordgubssäsong i Shanghai) som blev väldigt omtyckt, men vi insåg snabbt att vi hade lagat alldeles för mycket mat och köp alldeles för mycket dryck. Det var iallafall hur trevligt som helst! ♥
 
Igår (fredag den 25:e) åkte jag, Madeleine och hennes lillebror som är på besök till Ikea som erbjöd julbord för 128 RMB/person. Det bjöds på massor med mat, glögg, öl, efterrätter (kanelbullar!!!), frukter och självklart mat i kinesisk stil. 

THE WEEKND

Allmänt Permalink0
 
Hej! Just nu sitter jag på Starbucks café i Zhongshan Park och    kladdar ner papper efter papper med finance-anteckningar. Imorgon har vi sluttenta i finance och igår hade jag sluttenta i Oral Chinese; SKÖNT! Hade även två presentationer igår i  Service Marketing och MIS, så igår var det en lång dag, men  världens bästa känsla är ju när man bockar av sak efter sak. Jag  har för övrigt fått värsta crushen på The Weeknd och kan inte  sluta lyssna på hans låtar. 
 
Snart är det jul! Hur sjukt? Det är dessutom rätt varmt i Shanghaiidag. Jag har som vanligt lektion på julafton *Kina*, men det börjar mer eller mindre bli en vana. Fjärde julen i Shanghai ska det bli nu. Vem kunde tro det när jag för första gången åkte till Shanghai på en 10-dagars utbytesresa med mitt gymnasium år 2011? 
 
 

星期四,十二月。

Allmänt Permalink0
 
Hej! Idag är det kallt här i Shanghai, det var inte kul att köra moppen hem med tunna fingervantar alldeles nyss. Vi har varit hemma hos the twins hela eftermiddagen och jobbat på en Service Marketing-presentation vi ska ha på måndag. Om 2.5 vecka är skolan över för denna termin?? Känns inte möjligt?? Man frågar sig ju alltid var tiden tog vägen, men den här terminen känns det som om veckorna bara försvinner. Redan fredag imorgon, då vankas det birthday party. Vi ses om 3 veckor Sverige!
 
Bilden är tagen på Terracotta Warriors i Xi'An när jag och Mauricio var där i november. :-) 
 
Till top