lindonghua.blogg.se

汉语作业 (CHINESE HOMEWORK)

Allmänt Permalink1


I fredags kollade vi på en 100 minuters lång film (på mandarin) på lektionen och fick till idag läxa att skriva en kort sammanfattning på 120 tecken. 

Idag regnar det tråkigt nog och schemat står på ända till 20:15 ikväll. Därefter ska jag träffa en av mina allra första vänner i Shanghai från 2012 som vuxit till att bli en av mina bästa vänner. Har jag verkligen varit i Shanghai i snart 2,5 år redan?! 

骑马在晋商 (HORSE RIDING AT JINSHANG)

Allmänt Permalink0Åh vilken grym söndag vi har haft. Hästridning, grillning och "sky lantern" i ett helt underbart(!) vårväder. Det var jättekul att få sitta på hästryggen igen (red i ca 8 år) och galoppera genom banan. Sån jäkla frihetskänsla. 

Vi var en timme utanför Shanghai i en stad som heter Jinshang, och på vägen hem stannade vi vid havet och tände varsina "sky lantern". Man har alltså en ballong som man skriver en önskan på, tänder den med eld och så flyger den upp i luften och långt bort iväg. Jättefint. 

Hela trippen gick på ¥490 och anordnades av WannaTravel. 

两个生日晚会 (TWO B-DAY PARTIES)

Allmänt Permalink0 
Efter vår la la dui träning (cheerleading träning) strosade vi runt i Xintiandi och gick in på en jättemysig bar/restaurang gata. Där klev vi dock in på en frisörsalong och fick håren fixade innan vi tog taxi till Nanjing Road för att fira sammanlagt två födelsedagar. Det var massor med folk från CIP, vilket var väldigt kul. 
Till top