lindonghua.blogg.se

回到上海 (BACK IN SHANGHAI)

Allmänt Permalink0
 
Ligger helt död i sängen och kollar Narcos efter att spenderat en natt i Yiwu och gått runt i fabriker hela dagen. En åsikt om Yiwu: gigantiska fabrics. Business done. Tåget rullade in till Shanghai strax innan klockan sex på kvällen, då tog jag metron 6 stationer och grocery shoppade lite på Carrefour och var hemma vid sju. Imorgon har jag uni från 9 på morgonen till 6 på kvällen, somnar nog tidigt ikväll. Hoppas ni alla har haft en bra helg!

义务到了 (ARRIVED IN YIWU)

Allmänt Permalink0
 
Efter att ha trängts med massvis med folk på tunnelbanan, fått ett nej till att köpa tågbiljetter 3 gånger pga fullt tåg utan hjälp om en andra lösning så tog vi oss ändå till andra våningen där en väldigt trevlig tjej hjälpte oss att boka ett tåg till Yiwu för 38 kronor istället för 148. Vi sparade alltså 110 kr i slutändan och hann med att ta en latte på Starbucks innan avgång. Alltså titta hur många människor! Under nästa veckas nationella holiday kommer tågstationer, flygstationer och Kinas alla turistplatser tredubblas med folk och flera metro stationer kommer tillfälligt stängas av. Man får passa på att vara här i Yiwu nu en vecka innan, men skönt med en veckas lov från skolan ska det bli.

祝你周末快乐 (I WISH YOU A GREAT WEEKEND)

Allmänt Permalink0
 
Så i onsdags var vi på Zapatas och firade in Valentina's födelsedag och när hennes bästa vänner anlände kom de cyklandes varav en av cyklarna var hennes födelsedagspresent. Det var en rolig kväll i en miljö full av internationella människor och efter den tredje margaritan kände jag lätt för att stanna kvar och gå ut som de flesta gjorde, men var tvungen att vakna upp tidigt dagen efter. 
 
Nu är det lördag 1:10 PM och jag har varit på crossfiten, ätit thai lunch och ska om någon timme ta tåget till Yiwu med Mauricio ang. business ärenden. Jag är så spänd, har aldrig varit där men har väldigt höga förväntningar. Yiwu är en stad full av gigantiska fabriker där varor skickas i stora container via skepp och flyg till städer i hela världen. Vi kommer hem imorgon kväll igen. 
Till top