lindonghua.blogg.se

MAJDANEK

Allmänt Permalink0


När vi gick på guide turen genom Warszawa frågade vi vår guide om han föreslog att vi skulle åka till koncentrationslägret Treblinka eller Majdanek. Treblinka är ett execution läger och tydligen svårt att ta sig till om man inte kör bil. Majdanek är ett arbets- och execution läger som ligger i staden Lublin, ca 2.5 timmar med tåg från Warszawa. Majdanek är gigantiskt. Väldigt hemskt. Mycket fanns kvar från 1945, men ännu mer är nybyggt pga att det förstördes. Det är svårt att förstå att allt vi fick se har hänt på riktigt.

FOKSAL

Allmänt Permalink0Min fina lördagsdejt igår vid middagen! Vi åt tapas, sallad, drack vin och en varsin drink för ca SEK 350 totalt. Buss gick från hotellet och stannade på Foksal, en gata i gamla stan. Det är så billigt i Polen i jämförelse med Sverige. Nu är vi på väg mot Lublin och koncentrationslägret Majdanek.

WARSZAWA, POLAND

Allmänt Permalink0


👋👋👋 från Warszawa. Alida och jag är tillbaka på hotellrummet nu och gör oss redo (vilar mest) för middag i gamla stan. Vi var där 10:30 imorse på guide tour med förvånsvärt mycket folk. Turen var 2 timmar lång och innehöll info om ex slottet och att svenska kung Sigismund även var kung över Polen på 1600-talet. Guiden talade om polska rätter, bröllop och självklart de judiska getton under andra världskriget. Guidens morfar var själv med och krigade i andra världskriget för judarna. Warszawa är precis som Lodz inte jättefint, förutom just gamla stan. Åh så vackra byggnader de har. Efter turen tog vi en buss för SEK 3(!) var till en shopping mall vid centralstation. Vi ser Costa Coffee överallt verkligen; alltså, det är som Starbucks i Shanghai. Nu ska vi iväg och äta middag och köpa tågbiljetter inför vår resa till Lublin imorgon. Hejsvejs!
Till top