lindonghua.blogg.se

圣诞节快乐 - MERRY CHRISTMAS

Allmänt Permalink0
 
God jul från Shanghai!
 
Kvällen före den 24:e var jag iväg till Ikea efter mitt slutprov(!) i finance för att handla glögg, julmust, pepparkakor, lax mm, samt dukade bordet. Julgranen och vår juldekoration har ju suttit uppe sen vår "pre Christmas" i november, då Roberto flög hem till Mexiko, men ville fira julafton innan dess. Väl på julaftonsmorgon var jag tvungen att skriva klart en uppsats, handla den sista julklappen och sen ta moppen till uni för en Strategic Management lektion 15.30-16.30. Men, därefter kunde julaftonsfirandet börja. 
 
Jag lagade köttbullar, Isabella lax, Mauricio potatismos och José tortilla, så gjorde vi en stor sallad och bruschetta till det. :-) Till efterrätt hade jag och Mauricio beställt en specialgjord jordgubbstårta (det är jordgubssäsong i Shanghai) som blev väldigt omtyckt, men vi insåg snabbt att vi hade lagat alldeles för mycket mat och köp alldeles för mycket dryck. Det var iallafall hur trevligt som helst! ♥
 
Igår (fredag den 25:e) åkte jag, Madeleine och hennes lillebror som är på besök till Ikea som erbjöd julbord för 128 RMB/person. Det bjöds på massor med mat, glögg, öl, efterrätter (kanelbullar!!!), frukter och självklart mat i kinesisk stil. 
Till top